Александър Вучич: Това е последният ми мандат като президент на Сърбия

0
Моята работа е да бъда на страната на гражданите в страната и ще го правя по най-добрия начин, въпреки трудните обстоятелства, заяви Вучич
Моята работа е да бъда на страната на гражданите в страната и ще го правя по най-добрия начин, въпреки трудните обстоятелства, заяви Вучич Снимка: БГНЕС

Моята работа е да бъда на страната на гражданите в страната и ще го правя по най-добрия начин, въпреки трудните обстоятелства, заяви Вучич

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич обяви, че настоящият му мандат ще бъде последен за него, цитират думите му медиите в западната ни съседка, предава Агенция Фокус.

В началото на годишното обръщение Вучич увери, че "няма да променя конституцията", за да остане президент на Сърбия за по-дълго време.

"Това е последният ми мандат, няма да променям Конституцията. Скоро, през първата половина на следващата година, вече няма да бъда и председател на политическа партия“, заяви сръбският президент.

В речта си Вучич подчерта, че гражданите на Сърбия могат да бъдат доволни от предходната година, защото е запазена финансовата стабилност и икономиката е нараснала между 2,3 и 2,5 процента.

"Моята работа е да бъда на страната на гражданите и всеки човек в страната, и ще го правя по най-добрия начин, въпреки трудните обстоятелства, пред които сме изправени“, заяви Вучич, като същевременно допълни, че 2023 година ще бъде трудна година за цялата страна свят.

По думите му през миналата година Сърбия е имала най-ниското ниво на безработица (8,9 процента), привлякла е 66 процента от общите чуждестранни инвестиции в Западните Балкани, а брутният вътрешен продукт (БВП) е бил 60,3 милиарда евро.

Говорейки за ситуацията в Косово, президентът на Сърбия каза, че "сме изправени пред трудни предизвикателства във връзка с Косово и че едва сме запазили мира и стабилността".

"Не сме провокирали никого, освен ако някой не сметне за провокация, че спазваме Конституцията си и защитаваме гражданите. Не сме предизвикали нито един инцидент, нито едно грешно движение. Не можем да се противопоставим на великите сили, ние сме малки, Германия, Америка и Европа са големи.“, заяви още Вучич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари