Ива претърпя успешна операция в Кипър!

1
Дългоочакваното лечение започна, но ѝ предстоят още битки
Дългоочакваното лечение започна, но ѝ предстоят още битки

Ивелина Димитрова, която 10 години се бори, за да се изправи от инвалидната количка, е успешно оперирана на 20-ти ноември в Кипър, съобщиха нейни приятели в социалните мрежи.

Момичето, чиято съдба трогна стотици хора, вече е с 90% изправен гръбнак.

Операцията мина успешно! Благодаря, че ме доведохте до тук, но искам да ви кажа, че все още съм прекалено слаба, за да отговоря на стотиците съобщения, който съм получила последните няколко дни. Благодаря ви, че мислите за мен“, написа в социалните мрежи Ива от болничната стая.

Според нейни приятели тя в момента е на силни обезболяващи, а изправянето ѝ ще продължи с рехабилитация. Лекарите се учудвали защо толкова години момичето е търпяло страдания.

Припомняме, че животът й се обърна преди 10 години, когато на околовръстния път в Бургас- посока Созопол, Ивелина и неин приятел претърпяха тежка катастрофа с фатален край. Р.Е.С. загина на място, а Ива е прикована към инвалидната количка. Тя е с два счупени гръбначни прешлена 6-7ТХ и 5-8 ТХ спукани, увреждане на гръбначен мозък и още много травми по тялото.

Лекарите в България не давали надежди на момичето. Борейки се сама през всичките тези години, търсейки начини, чрез които да се изправи отново на крака, тя получи оферта от Американският институт по мини инвазивна гръбначна хирургия AIMIS в Кипър, а специалистите там даваха не малки надежди. В битката си тя получи през последните месеци подкрепа от верни приятели и на 19-ти ноември отлетя към клиниката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари