Бедствено положение във Враца

0

Бурният вятър, който удари преди около 30 мин. Враца, предизвика бедствено положение в областния град, показва BulNews.

Ситуацията вече е извън контрол, тъй като специализираните служби не могат да се отзоват на стотиците сигнали за материални щети.

Паднало дърво временно затвори подлеза на натоварения бул.“Мито Орозов“, което пожарникарите успяха да отрежат и да освободят трафика в посока оряховско шосе. Близо до кръговото кръстовище на бензиностанция „Лукойл“ бурята е прекършила като кибритена клечка метален билборд. В центъра падна изолацията на блок и е луд късмет, че няма пострадали, тъй като в почивния ден е пълно с хора. Наблизо стихията е обърнала всички павилиони. От покрива на бившето кино „Коларов“ летят остри ламарини, които са изключително опасни за минаващите оттам пешеходци.

На кръговото кръстовище, популярно сред врачани като „Благоев“ магазин е останал без стъклените си витрини. Пищят всички аларми на клона на „УниКредит Булбанк“. Екип спасители лети към района на „Ферит“, откъдето има сигнал за значителни поражения.

Бурният вятър обърна три камиона на международния път Е-79 Между Мездра и Враца. Първият е на около 500 метра от бензиностанция „Ромпетрол“ и е „Фиат“. Точно на бензиностацията е обърнат втория -„Ивеко“, а третият камион „Рено“ е на около 300 метра преди него. Стихията помита дори хора и е напълно невъзможно да се стои прав. При инцидентите има ранени хора, но хаосът е толкова голям, че няма никаква допълнителна информация.

Патрул на полицията е преградил едната лента за движение към Враца и минаващите возила получават инструкции да карат бавно в участъка, за да не бъдат обърнати и те.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари