Стартира първото издание на международния детски футболен турнир „DUNAV CUP”

0
Състезанието се провежда в рамките на празниците за 6 май, който е празник на град Русе
Състезанието се провежда в рамките на празниците за 6 май, който е празник на град Русе

Международният детски турнир DUNAV CUP стартира със своето първо издание, което ще се проведе на 6, 7 и 8 май на Комплекс "Дунав" в Русе.

Общо 12 клуба с над 30 формации във възрастовите групи от 2011 до 2015 ще вземат участие в мащабното състезание, като пет от тях са от Румъния, предаде Фокус.

Клубове с представители в надпреварата ще са: ФК Дунав Русе, Етър Велико Търново, Черно море (Варна), Лудогорски таланти (Разград), Делфините (Варна), Болярчета (Велико Търново), Левски (Русе), Академия Хаджи (Констанца, Румъния), Прогресул-Спартак (Букурещ, Румъния), FCSB (Букурещ, Румъния), ПРО Джурджу (Гюргево, Румъния), CSS Джурджу (Гюргево, Румъния).

Общо близо 90 срещи ще бъдат изиграни в турнира, който се подкрепя и от регионалното подразделение на Румънската федерация по футбол в Гюргево и Българския футболен съюз.

"За нас това е страхотна възможност за регионално сътрудничество между българската и румънската федерация, както и възможност за среща на клубовете от двете страни на река Дунав. Има огромен потенциал за съвместни инициативи и проекти", заяви Флорентин Барбу който е председател на AFJ Giurgiu - регионалното подразделение на румънската футболна федерация за област Гюргево.

Една от идеите е следващото издание на турнира да се играе на две локации - в Русе и Гюргево, като се разшири още повече географията на състезанието.

Официален партньор на надпреварата е русенската фирма АС-СТРОЙ, а организатор е Футболен клуб Дунав, като състезанието се провежда в рамките на празниците за 6 май, който е празник на град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари