Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа нонстоп в езерото "Липник"

0

Теодор Цветков ще бъде подкрепен за поредната си инициатива от Общинския съвет в Русе

Емоционално премина днешното заседание на постоянната комисия по Младежта и спорта към Общински съветРусе, съобщиха от местния парламент.

Общинските съветници подкрепиха младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с апел за подпомагане на поредната му инициатива. След като през  изминалата година Теодор спечели сребърен медал по време на ултра маратона "Самара Лука" и преплува 181 км в рамките на 5 дни, сега той има нова цел. Новото смело предизвикателство е той да преплува близо 200 км в рамките на 72 часа нонстоп плуване, между 11-14 август 2022 година.

Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи популярност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на състезанието по Драконови лодки на същото място.

За целта ще са необходими финансови средства в размер на 8 000 лв., като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, хранителните  добавки, уред за възстановяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лв. за инициативата.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва изключително трудна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безвъзмездно идеята в Русе за първи път да бъде преплувано толкова голямо разстояние за толкова дълъг период от време без прекъсване.

В края на своето изказване Теодор получи аплодисменти от общинските съветници, а окончателното решение на Общинския съвет ще бъде на 14 юли, когато е и заседанието на местния парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари