Жена осъди БДЖ да ѝ плати обезщетение от 80 000 лева

2
Окръжен съд – Русе уважи изцяло иска на пострадала във влак
Окръжен съд – Русе уважи изцяло иска на пострадала във влак Снимка: Bulgaria ON AIR / Архив

Окръжен съд – Русе уважи изцяло иска на пострадала във влак

Окръжен съд – Русе осъди „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД гр. София да плати на 77-годишната Д. М. обезщетение в размер на 80 000 лв. за претърпени неимуществени вреди, 2560.90 лв. за имуществените вреди, както и разноските по делото.  

На 30.04.2020 г. възрастната жена заедно със съпруга си пътували във влак от гара Две могили до гара Русе. Около 06:10 часа при предвижване към тоалетната в коридора на влака, поради рязко спиране, Д. М. загубила равновесие и паднала на пода. В резултат на това получила фрактура на лява бедрена шийка, наложило спешна оперативна интервенция с поставяне на импланти. За инцидента бил уведомен началника на влака и бил съставен акт за злополука, издаден от „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД - гр. София.

Според приетата по делото съдебно-медицинска експертиза и показанията на очевидец, причината за падането на ищцата е рязко спиране на влака, а не е резултат на небрежно поведение от нейна страна. Безспорно е установено, че Д. М. е изпитвала болки с голям интензитет и 34 дни е била на лечение в болница, обездвижена и с денонощна необходимост от чужда помощ за извършване на най-елементарни дейности. Същата и към момента не може да се придвижва самостоятелно,  полза помощни средства при движение на кратки разстояния. В резултат на травмата тя е променила начина си на живот - нуждае се от грижите на близките си, не излиза от дома си, отказва срещи с познати, не извършва самостоятелно домакински дейности, не може да обработва градината.

Окръжен съд – Русе, като съобрази всичко това, прие, че справедливият размер на обезщетението възлиза на 80 000 лв. и предявеният от Д. М. иск следва да бъде уважен изцяло, тъй като е основателен и доказан. Разходите, които жената е направила за проведеното лечение в общ размер на 2560.90 лв., също са безспорно установени и имат характер на имуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от злополуката, поради което също следва да бъдат обезщетени.    

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари