Сергей Станишев: Нямам никакви илюзии, че ще бъда включен в евролистите

1
Това е, защото съм изказвал своите критики открито, коментира бившият лидер на ПЕС
Това е, защото съм изказвал своите критики открито, коментира бившият лидер на ПЕС Снимка: bTV

Това е, защото съм изказвал своите критики открито, коментира бившият лидер на ПЕС

Левите партии в България станаха твърде много – положението е „много войводи, малко четници“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV евродепутатът и бивш премиер на страната Сергей Станишев о повод листите за предстоящия европейски и национални избори.

„Първи май за левите хора винаги е оптимистичен ден. Принципно левицата е оптимистична – идеологията на лявото е свързана с промяната на света към по-добро, той да бъде по-справедлив, правата на всеки човек да са защитени, условията на труд да са добри, како и доходите. Това са каузи, които касаят всеки един българин“, поясни той.

Според него, ако се погледне реалността, тя не е толкова оптимистична, предвид предстоящите избори. Той припомни, че още преди месец се е обърнал публично към всички леви партии, които са станали твърде много, че „единственият шанс за достойно представяне на лявото в европейските избори е широко ляво-центристко обединение“.

Сергей Станишев отчете със съжаление, че този „изпит не беше издържан от левите лидери“.

Както се казва у нас: „много войводи, малко четници“. Вижте какво става сега – има четири леви листи за изборите, които се борят за гласовете на българите. Може да се окаже, че тези четири листи ще се борят за 3 мандата от 17 в Европейския парламент. Това е много тъжно“, поясни той.

Според него европейските избори са съдбовни, но те ще бъдат „захлупени от грозната национална кампания, която не носи никаква визия за бъдещето“.

Той каза, че няма да участва в днешната лява среща, която е инициирана от лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Първо тя каза, че никой от настоящите евродепутати не стават. Второ – очевидно, след като тя е наредила собствена листа за изборите, явно гони не пет, а шест европейски мандата“, поясни той.

Той отчете грешките в българската политика – няма визия за бъдещето, ежедневно се използва език на омразата, няма междупартиен диалог и национален консенсус.

Нямам никакви илюзии, че ще бъда номиниран от настоящото ръководство на БСП за част от евролистата, защото не веднъж от 2018 г. съм изказвал своите критики открито, а това днес се наказва. Аз имам самочувствието, че съм си свършил добре работата в ЕП. Видях наскоро едно социологическо проучване, че съм един от двамата евродепутати с най-високо доверие сред избирателите“, отговори Станишев на въпрос за политическото си бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мунчо
    Кой изобщо има доверие на този? Той май си мисли , че е абониран за евродепутат.
  • 5
    1
    Спонсор
    На левите ИДИОТИ трябва да се даде и ВТОРИ МАЙ, когато РАЗРУШИХА БЪЛГАРИЯ! НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ ТОВА МЕКЕРЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари