59-годишен донор дава живот на двама румънци

0
Донорската ситуация е реализирана от екип на ИСУЛ
Донорската ситуация е реализирана от екип на ИСУЛ

Донорската ситуация е реализирана от екип на ИСУЛ

Донорска ситуация, реализирана от медицински екип на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“, с координатор д-р Мая Младенова, ще даде шанс за живот на двама румънски пациенти, нуждаещи се от трансплантация на бъбрек. Това стана възможно след като на 30 април близките на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж взеха благородното решение да дарят неговите органи и по този начин да помогнат на други хора. Поради медицински показания на донора, не е имало възможност за извършване на органна трансплантация в България. По линия на споразумение за сътрудничество между ИА „Медицински надзор“ и Националната агенция за трансплантация на Румъния, бъбреците са предоставени на румънската страна. Другите органи не са били подходящи за трансплантация, съобщават от ИА "Медицински надзор".

ИА „Медицински надзор“ организира и координира целия процес от възникването на донорската ситуация до излитането на румънския медицински екип от България.

Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на мъжа и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изказваме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Ачо Циганина
    Ирина Флорин Даниел Боримиров Йордан Йончев Гъмзата Гала от на Кафе Милен Радуканов Тоше Проевски Николай Гяуров Тодор Живков Майка Тереза още много други са от такъв произход от романски произход Няма значение какъв си все сме хора Важното е да се уважаваме Всички сме Божий създания.
  • 0
    6
    Историк
    Права е госпожата да каже че Румънците са богати народи като го е членувала в множествено число могла е да каже че ся богат народ Романите Латинците.За Ваше сведение Романите или ние както ги наричаме Румънците не са само един народ Тука се включват Власи Куцовласи Цинцари Аромъни Мегленорумъни Истрорумъни Дакорумъни все наследници на Римската империя.Истината е тази че всичките тези народи са преки потомци на Римляните .Те живеят разпръснато из целия Балкански полуостров.Наследници са на Римски колонисти или на Поримчени Романизирани траки даки илири и други тракийски племена.Не я упреквайте госпожата че е казала че Румънците са богати народи Румънците или Романите не са едно племе или народ Имаги разпръснати из целия Балкански полуостров тяхната прародина е Италия Рома откъдето са дошли.Права е Елеонора Николова като казва че Румънците са богати народи или богати романизирани поримчени племенни групи.
  • 1
    5
    До 4
    ...румънците били богати народи! Може ли такива простотии? Поне не се размножавайте!
  • 2
    4
    GGGGGGGG
    В листата на чакащите трансплантация на бъбрек са поне 1000 човека. Със сигурност е имало подходящи реципиенти. Просто организацията за извършване на трансплантации в България не работи. Направете справка за последните 15 години колко трансплантации са извършени. И си задайте въпроса защо е така. Дано на никой да не се налага да да стига дотам.
  • -1
    3
    Елеонора Николова
    Румънците винаги са с предимство имат пари богати са Угаждат си Какво толкова Неясно има Ние българите като сме бедни като църковни мишки онея Румънците са богати народи Какво толкова странно има Имат пари правят си Кефа Нас българите кой ни ибава за слива.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари