"Звезден кръстопът" в Русе!

0

Представят книгата на поетесата Павлина Стаменова „Звезден кръстопът“.

Поетичната книга на Павлина Стаменова „Звезден кръстопът“ ще бъде представена на 16 юни, от 17.30 ч. в Регионална библиотекаЛюбен Каравелов” - Русе.

Антологията включва 456 стихотворения, писани от поетесата в периода от 1984 до 2014 г. Те са тематично обособени в три раздела – „Луда река“, „Сълзите на виното“ и „Пътят на сърцето“. Оформлението и дизайнът на корицата са дело на авторката, редактор на изданието е  известният поет и драматург Недялко Йорданов.

Авторката и нейната книга ще представи русенската поетеса Надежда Радева.

Павлина Стаменова живее, работи и твори в Разград. Автор е на стихосбирките: “Докосване” (1991), “Целуна ме звезда” (1995), ”Ранена тишина” (1999) и „Звезден кръстопът“ (2014). Стихотворенията й са излъчвани по БНТ и БНР, публикувани са в местния и централния печат. Нейни творби са поместени в български антологии, в САЩ, Турция, Кипър и са преведени на  различни езици. Стиховете и са композирани в песните на Тончо Русев, Хайгашод Агасян, Георги Холянов, Евгени Бенов, Валери Костов, Милен Македонски и др. Изпълняват се от Ваня Костова, Маргарита Хранова, Йорданка Христова, Веселин Маринов, Кристина и Михаил Белчеви, Фамилия „Тоника“ и др. От 2003 г. Павлина Стаменова е член на Съюза на българските писатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари