Зверски убитата Еманоела стягала годеж

0

Убитите майка и дъщеря в "Надежда" са били едни от най-добрите сурвакарки, научи "България Днес".

Маргарита Асенова и Еманоела Кирилова са щели да участват на международния фестивал на маскарадните игри, който се провежда днес и утре в Перник. Близки предполагат, че именно на карнавала Еманоела и приятелят й Жеко, с когото били заедно от близо три години, са щели да обявят годежа си.

Маргарита и дъщеря й Еманоела, които бяха брутално заклани от живеещия на семейни начала с майката 53-годишен Красимир Петров са част от сурвакарската група на село Светля, община Ковачевци. Групата традиционно прави едни от най-добрите хореографски изпълнения на игрите в Перник и е една от най-награждаваните. Заради трагедията групата от Светля няма да участва на "Сурва 2016“.

Въпреки че хората са подготвяли цяла година маските и хореографията за фестивала, всички в селото са потресени от трагедията и се отказаха да присъстват на игрите.

Самият Красимир Петров, който след като закла двете жени, се самоуби, като се хвърли от шестия етаж, също е от Светля. Красимир и Маргарита се познавали от деца, въпреки че през годините не били много близки. И двамата имат стари бракове и деца от тях.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари