ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 15-годишната Таня се нуждае от животоспасяваща операция

0
Момичето има рядък тумор в мозъка
Момичето има рядък тумор в мозъка Видео: NOVA

В Бургас се подготвя мащабна благотворителна кампания

15-годишната Таня Сурчева от Бургас се бори с тежко заболяване. В града се подготвя мащабна благотворителна кампания.

Таня Сурчева е ученичка в природо-математическата гимназия. През 2015 г. научава за тежката диагноза - рядък тумор в мозъка. От седем години семейството на 15-годишното момиче продължава битката и преминава през две тежки операции в Хановер, за които също бяха реализирани благотворителни инициативи.

Беше много трудно. Часовете бяха дни. Аз бях в България с моето семейство, те бяха там. Нямаш връзка с хората и само се молиш. Много трудно. А след операцията всичко беше с усмивка увенчано, успешно”, разказва пред камерата на NOVA Антоанета Савова, роднина на Таня.

Сега Таня се нуждае от трета незабавна, животоспасяваща интервенция.

През 2019 година направи рецидив и разсейки по гръбнака, стартирахме химиотерапия в Пловдив, в детска хематология и до ден днешен продължаваме там лечението”, обясни Славена Сурчева, майка на Таня.

Нуждата от средства каквито семейството на Таня няма, вече привлече стотици бургазлии и хора от цялата страна в нова мащабна благотворителна кампания.

Изпратиха ни оферта от същата клиника в Германия на стойност 30 400 евро. Това е сума, която не включва нашия престой, само операцията на Таничка. И се обръщам към всички хора отново с молба за помощ, тъй като е доста дълъг път и финансово ние не можем да покрием тези разходи”, призова майка ѝ.

Аз специално мечтая да оздравея на първо място и да стана лекар. Да бъда като моя идол д-р Неофит Спасов и да помагам на деца като мен да преборят тази коварна болест”, казва Таня.

Тя и този път мечтае тази операция да е последна.

Към инициативата по набиране на средства в кампанията „Да помогнем на Тани” се включиха и двата мъжки волейболни отбори на Бургас. Морското дерби в петък от националното първенство ще бъде посветено на 15-годишната Таня.

Желая в този петъчен ден както нашите фенове, така и феновете на „Дея” ще има поставени кутии на двата входа в залата. Нека и цялата волейболна общност да помогнем на Тани. Във Facebook има дарителски сметки. Нека всички любители на волейбола, нека да помогнем”, заяви Иван Станев - волейболист от „Нефтохимик”.

Когато има помощ от един, двама, петима и хиляди става много по-лесно. Знаем че събирането на финанси за такъв тип операции е изключително трудоемко и спрямо ситуацията която се намираме в момента, спрямо цените на всичко, просто си заслужава да се подаде ръка и не само от нас и от Нефтохиик а от всички хора които имат възможност да го направят”, заяви Георги Братоев - волейболист „Дея Волей”.

В неделя в Домът на НХК в Бургас пък ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Таня. В него се включват вокални и танцови състави от Бургас, всички от които се надяват да върнат усмивката на 15-годишната Таня.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път:

IBAN: BG64UBBS80021044894940

ОББ Клон Симеон Велики - Бургас

Таня Димитрова Сурчева

Повече информация по темата можете да видите във Фейсбук страницата „Да помогнем на Тани“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари