Зоолози в Белица чакат мечка да заспи зимен сън

2
Бойка похапва и потичва в студените дни вместо да спи зимен сън
Бойка похапва и потичва в студените дни вместо да спи зимен сън Снимка: Facebook / Парк за мечки Белица

Бойка похапва и потичва в студените дни вместо да спи зимен сън

Обитателят на Парка за мечки Белица мечката Бойка упорито отказва да заспи. Въпреки, че е края на годината и снегът в местообитанието й натрупа, Бойка само похапва и играе под грижата на гледачите си.

Търпеливо очакваме Бойка да заспи зимен сън, признаха те във Фейсбук.

"Бойка, която сега е 17-годишна, пристигна през 2015 година, заедно с брат си Станди. Двамата са неразделни, но зимния сън е нещо различно…

Гледачите обичат да я наблюдават как тя похапва, но сега всъщност търпеливо очакват Бойка най-сетне да заспи зимен сън. Ще видим кога Бойка ще се измори от това да притичва навън през студените дни и ще избере да заспи, и да си почине чак до пролетта", казаха още зоолозите.

Мечката Бойка е родена в Русе, където е отглеждана в бившия зоокът на Лесопарк "Липник".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари