Знаете ли за какво е полезно овчето мляко?

0
Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на кожата
Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на кожата

Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на кожата

Овчето мляко е много вкусно и хранително. То има богат и наситен, нежен и леко сладък вкус. Плътността на това мляко е по-висока от тази на кравето и на козето мляко. В него присъстват важни витамини от групата В.

Сиренето от овче мляко често е предпочитано дори от хора, които изобщо не обичат сирене, тъй като не харесват вкуса на сиренето от краве мляко.

Топлото овче мляко преди лягане дарява със спокоен сън. То се препоръчва за деца и хора на преклонна възраст, и особено на такива, които имат проблеми с честото уриниране нощем.  Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на кожата. Овчето мляко съдържа високи нива на калций и цинк и се отразява добре на здравословното състояние на организма, пише Gotvach.bg.

Овчето мляко е много популярно в Средна Азия, Италия, Гърция и в страните от Близкия Изток. В тези страни много хора предпочитат млечните продукти от овче мляко пред тези от краве мляко.

Овчето мляко се усвоява добре и е хранително. Но то има специфичен аромат, което го прави не особено подходящо за консумация веднага след издояването му.

Овчето мляко съдържа много витамин А. То е полезно за децата, особено в периода им на растеж. То е полезно също така и за бременните жени. Овчето мляко е перфектен антиоксидант и спомага за синтеза на холестерол и на аминокиселините.

Редовната консумация на овче мляко спомага за по-добрата работа на мозъка, повишава насищането на клетките на тялото с кислород. В сравнение с кравето мляко овчето има повече мазнини и белтъчини.

Съотношението на калций и фосфор в овчето мляко е почти идеално, а това е важно, тъй като за усвояването на калций е необходим фосфор.

В овчето мляко се съдържа белтъчината казеин, която е важна за храненето на хора с алергия към казеин от краве или козе мляко. Овчето мляко се препоръчва и за хора с кожни проблеми, които може да са предизвикани от алергия към казеина от кравето или козето мляко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари