Змии в центъра на Русе тревожат хората

1
Какво съветва биологът Венцеслав Петков?
Какво съветва биологът Венцеслав Петков? Видео: NOVA

Обезпокоени русенци сигнализират за срещи с влечугите

Змии в централната част на Русе разтревожиха гражданите, предава NOVA. Водата, високата трева и наличието на храна са сред основните причини влечугите да живеят в градски условия.

През последните дни обезпокоени русенци сигнализират за срещи със змии по крайбрежната ивица и в градските паркове. Тревогата им е свързана с това, че ги виждат близо до детски площадки и места за разходка и пикник.

Биологът Венцеслав Петков успокоява, че в градска територия змиите са от типа водни, смок стрелец и смок мишкар и са безобидни. Той съветва при среща с влечугите да ги оставим да се оттеглят, да не ги убиваме, а да подадем сигнал на спешния телефон.

Можем да разпознаем ухапванията от безопасните змии по V-образните следи от убождания, които оставят по кожата, докато при отровните точиците са само една или две.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    птица
    Във Варна наеха на щатно място змияр, явно има проблем, който може да се развие нежелателно. Могат да командироват наетия змияр за 3 дена месечно в Русе, като начална мярка.
  • 4
    8
    Гражданин
    До 6.Ами аз от снимките видях едни одиозни личности - кмета,павликенския боклук,дебелата госпожа и пр.А липсата на абстрактно мислене си ваша работа.
  • 1
    7
    До 6
    Излез тогава от тази свера,която посочваш в последното си изречение...
  • 2
    6
    русенец
    Чета писанията на №4 и се чудя. Що за идиот трябва да си за да напишеш подобно нещо? Вижте сами какво казва господина: "Как да няма кобри в България - не ги видяхте как се бяха сбрали на откриването на паметния знак пред Техникума по дървообработване". Пред професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура се бяха събрали обикновени хорица, бивши учители работили много години в сферата на професионалното образование. Те заслужават дълбок поклон за това, което са направили, а не подобни помиярски писания. Че и много плюсове си събрал. Жалка работа! Явно опростачването в България е взело колосални размери.
  • 8
    5
    бах ти глупаците
    Хайде стига с тези простотии...Все още в хилядолетната история на България змия не е изяла човек.А ако някой знае за човек умрял след ухапване на змия в България ,нека сподели .Има отровни пепелянки и усойници ,но те все пак не са черни мамби и кобри .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари