Злоупотреба: Пловдивчанка събира помощи чрез Фейсбук и ходи на море!

0
Силвия Крумова се крие зад различни профили
Силвия Крумова се крие зад различни профили

Пловдивчанка злоупотребява с доверието на дарители и събира пари от тях, криейки се зад различни профили във Фейсбук.

За това сигнализира администраторът на групата „Пловдив, подай ръка на пенсионер” Николета Чавдарова, съобщи Traffic news

Според нея жената се казва Силвия Крумова и доскоро е живяла в бл.106 в квартал "Тракия". „Много хора се свързаха с мен, след като я изобличихме, че също са ѝ помагали безброй пъти. Съседите от двата блока в Тракия, където се подвизаваше доскоро (в бл.126 живее майка й) са изключително възмутени от наглите ѝ постъпки, твърдейки, че възнамеряват да сигнализират властите. Аз съм потресена как човек може да лъже по такъв безобразен начин, при положение, че изключително много хора откликнаха на призива ѝ за помощ, чрез моята благотворителна група, а и не само. Отказвам да приема поредния случай на нагли измамници, тъй като такива подкопават доверието и елементарната човечност у дарители, които искат да подадат ръка. Смятам, че тази жена трябва да понесе последствията от действията си и няма да спра, докато няма справедливост. Предстои подаване на жалба към полиция и прокуратура от страна на излъганите от нея, но считам, че е удачно повече хора да научат за нея чрез медиите” казва Чавдарова.

Силвия се свързала с нея чрез фейсбук със сълзливата история, че е самотна майка с болно дете. Баща ѝ бил починал наскоро, изпратила е смъртен акт. Твърди, че живее с майка си в бл.126 в Тракия и едвам свързват двата края, майка ѝ била пенсионерка и разполагали само с нейната пенсия и с дребни суми, които Силвия печелела, миейки чинии в някакво заведение вечер. Което пък било затворено заради пандемията от коронавирус.

Попитах я от какво има нужда, с какво да ѝ помогнем. Твърдеше, че имат много неплатени битови сметки, прати ми бележки. Били осъдени за заем на баща й, който трябвало да плащат след смъртта му. Но единственото, което ми поиска беше храна (били гладували), лютеница за сина й, че много обичал и някакви детски ботушки (на което се учудих, защото е лято). Ако можело да ѝ платим и наема от 150 лв. Изрично я предупредих, че от групата ми пари на ръка НЕ даваме и ако евентуално съберем сумата, ще платим наема лично на хазяина й. С което тя се съгласи. Всички неща ги намерих за броени минути, след като публикувах историята ѝ (с нейно разрешение) в групата ми във Фейсбук. Имаше десетки хора, които искаха да дарят средства, за да ѝ помогнат. Хранителни продукти, ботуши и какво ли още не ѝ беше изпратено от пловдивчани, че дори и от хора от чужбина. Не знам защо нещо тогава ме човъркаше отвътре и казах на всички да задържат с пращането на пари, за да проверя случая (макар да не живея в България).

Помолих моя приятелка от групата ни да се обади на Силвия и да се уговорят в удобно време да се видят и поговорят, за да се запознаем по-добре със случая. Междувременно различни хора започнаха да коментират поста ми във Фейсбук, че тази история и подадения адрес в нея, са същите като от други групи и различни потърпевши почнаха да разказват за срещите си със Силвия. Оказа се, че въпросната се е подвизавала зад редица фалшиви нейни профили с тази история. Молела е дори за техника и хубави дрехи и обувки, които после е продавала в ОЛХ. Съседите ѝ ни разказаха че са идвали цели камиони със стоки за нея и че знаят какви далавери върти. Оказа се, че си има мъж, с който живее в бл.106 в Тракия, гледат 2 кученца, които имат доста скъпоструваща поддръжка и деня, в който моята приятелка беше на място в двата блока да разузнае, Силвия и мъжа й, заедно с детето са отишли на море! Същият ден (без да знам за това) говорех със Силвия на видеоразговор, която твърдеше, че си е в къщи с болното ѝ дете, което имало 40 градуса температура! Показа ми даже някакво флаконче с лекарство и малкия как спи! Помоли ме да не пращам хора при нея около седмица, докато сина ѝ не оздравее (а всъщност е било, за да си изкара спокойно почивката!)

След като навързахме нещата, ѝ писах да ѝ потърся обяснение и изложих фактите. Тя започна да се оправдава, и на следващия ден ме блокира! Разбрах, че така процедирала с всички хора, които са ѝ помагали. Докладвахме всички знайни нейни профили във Фейсбук и някои от тях бяха блокирани. На следващият ден момиче, живеещо в нейния блок ми писа, че Силвия в този момент се изнася скорострелно с камион, товарейки цялата си покъщнина. На някой била казала, че се мести в Кършияка.

Възмутена съм като гражданин и дарител как такива като нея се подиграват с доверието на хора, които имат желание да помогнат!” обобщава Чавдарова.

TrafficNews се свързва със Силвия Крумова. Тя заяви, че който иска може да подава сигнали срещу нея, но тя не се чувства виновна и затвори телефона без да отговори на въпросите ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари