Злато за Джан Зарков на Европейското първенство по щанги за младежи

1
Русенецът взе златен медал в двубоя, сребърен в изхвърлянето и златен в изтласкването
Русенецът взе златен медал в двубоя, сребърен в изхвърлянето и златен в изтласкването Снимка: Фейсбук

Русенецът взе златен медал в двубоя, сребърен в изхвърлянето и златен в изтласкването

Джан Зарков донесе на България първа титла от Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 15- и до 17-годишна възраст в Кишинев, предава БТА.

В категория до 49 килограма при младежите до 17 години Зарков триумфира с двубой от 187 килограма. Той записа само един успешен опит в изхвърлянето от 80 килограма, но в изтласкването бе безапелационен и се справи последователно с тежести от 100, 103 и 107 килограма.

Сребърният медал остана за италианеца Еторе Пилато с двубой от 186 (81+105) килограма, а бронзът бе спечелен от арменеца Карлен Давтян със 101 (80+101) килограма.

Освен златото в двубоя, Зарков взе още сребро в изхвърлянето и злато в изтласкването.

Шампионатът в столицата на Молдова продължава в понеделник с нови четири категории - до 49, до 55 и до 61 килограма при момчетата до 15 години, както и до 55 килограма при момичетата в същата възрастова група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари