Златното момче Йордан Анчев от Ценово отново е на върха

1
Български колоездачи доминираха по трасетата в Македония
Български колоездачи доминираха по трасетата в Македония

Екстремният колоездач Йордан Анчев отново се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбица и в Македония.

В планинския курорт Пелистер се проведе вторият кръг от Балканската даунхил купа. В изключително оспорвана конкуренция Данчо успя да се окичи със златен медал.

Във възрастовата група 15-17 години, в която се състезава и златното момче от Ценово, на старт застанаха 16 байкъри. „Българите доминирахме изцяло по трасетата в Македония. Нашият отбор на „Райдърс юнайтед“ спечели общо шест медала в отделните възрастови групи, от които три златни. Моите съотборници Изабела Янкова и Милен Димов също извоюваха най-високите отличия“, разказа байкърът веднага след завръщането си. В деня на надпреварата метеорологичните условия позволяваха състезателите да покажат и да развият максималните си възможности, но по време на тренировките е валял проливен дъжд.

Само преди седмица Йордан Анчев и Изабела Янкова спечелиха златни медали по време на Балканиадата в Синая, Република Румъния. Екстремните колоездачи очакват с нетърпение и състезанията от българските даунхил серии. Следващият сборен пункт на байкърите ще бъде в Пампорово в средата на месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари