"Златният" сайт на Столична община вече работи

0
Вносител на предложението е шефът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева
Вносител на предложението е шефът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева

Засега в него може да се намери само информация, която я има и на официалната страница на София

Комуникационната платформа "Ти си София", за която "Сега" писа вчера, че не функционира, но въпреки това Столичният общински съвет се готви да ѝ гласува още 80 000 лв. за поддръжка и развитие, вече работи и се пълни със съдържание, съобщиха от Столичната община.

Адресът е https://youare.sofia.bg/. Засега обаче в сайта са поместени новини до 20 януари, а публикуваната историческа, географска и комунална информация вече я има и в действащия сайт на общината- https://www.sofia.bg. От "Московска" 33 обаче смятат, че втората платформа на Столичната община ще стане нещо по-различно от вече съществуващото, когато собствениците на обекти и бизнеси в София започнат да регистрират местата си в новия продукт.

Както "Сега" писа, Столичният общински съвет се готви да даде още почти 80 000 лв. на „Ти си София“, личи от дневния ред на предстоящата сесия на СОС в четвъртък. Докладът за допълнителното финансиране е внесен от председателя на групата на ГЕРБ Малина Едрева, от съветника от коалицията ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев, от Карлос Контрера от ВМРО и от лидера на групата на БСП Калоян Паргов. Предложението е за осигуряване на финансиране на „комуникационна платформа на Столична община и Столичен общински съвет“.

„Основната цел на „Ти си София“, която е на български и английски език, е да се наложи като основен и достоверен източник на информация за града ни в интернет пространството. Информацията е насочена към хора, които живеят в столицата, които са се преместили наскоро и започват бизнес тук, чужденци и туристи“, се казва в мотивите. Идеята на „Ти си София“ е собствениците на обекти в града да могат да ги регистрират безплатно в някоя от 16-те категории на сайта.

Платформата „Ти си София“ бе създадена с решение на СОС от юли 2018 г., но на практика до вчера тя не можеше да бъде открита. Преди почти две години сайтът вече бе финансиран с 80 000 лв. без ДДС по програма „Култура“. Като мотиви за отпускането на още пари вносителите изтъкват: Техническата инфраструктура и функционалностите на сайта вече са готови. Създадени и заложени са и основните текстове, свързани с различните аспекти от живота в София“.

Едрева, Койчев, Контрера и Паргов предлагат „Ти си София“ да получи още 77 900 лв. през тази година. „За да отговори на основната си цел, а и на нуждите на потребителите, комуникационната платформа трябва да се развива, налага и поддържа. Това изисква бюджет за 2020 г. в размер на 77 900 лв.“, пишат те.

От общата сума 24 000 лв. ще отидат за техническа поддръжка, а 26 400 лв. - за изработка на визуални материали. 6 500 лв. са предвидени за преводи на английски, а 5 000 лв. - за по-добра видимост на сайта в търсачките. С още 16 000 лв. през т.г. Столичният общински съвет смята да плати за първоначалното популяризиране на платформата.

„Създаването, развитието и поддържането на комуникационната платформа е ангажимент към гражданите на София и част от логичния процес на дигитална трансформация“, поясняват в заключение вносителите на предложението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари