Златни арки с килимче изумиха столичани

0
Украсата е част от кампанията по отбелязване на Коледа и Нова година в София
Украсата е част от кампанията по отбелязване на Коледа и Нова година в София

Украсата е част от кампанията по отбелязване на Коледа и Нова година в София

Дизайнът на коледната украса в района на патриаршеския храм „Св. Александър Невски“ в София предизвика остри коментари в социалните мрежи.

На улица „Оборище“ в участъка пред главния вход на храма бе изградена временна инсталация от три златисти арки. На първата арка е изписано „Светлината в нас“, а в перспектива в рамките на арките се побира целият силует на храм-паметника. Под арките има и червен килим.

И арките, и килимът предизвикаха негативни реакции от страна на много от коментиращите в социалните мрежи. Много от тях смятат, че инсталацията е безвкусна и загрозява пространството пред най-хубавия храм на столицата.

„Това е просто грозно“, написа един от коментиращите. „Кое е красивото в това?“, попита друг.

Още повече коментари предизвиква килимчето. Някои от коментиращите се чудят какво символизира то. „За декорация – стъпки от кал (пътят към храма)“, написа Violeta Voeva.

Според официалната информация украсата е част от кампанията по отбелязване на Коледа и Нова година в столицата, която се организира по инициатива на Столична община.

Не е ясно дали острият отзвук на коледната украса в София ще доведе до промени в концепцията на фондация „Колективът“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    3
    тоди
    Верно е страшна простотия, и ви харесва точно пред храма?! Това да не е мол?!!
  • 11
    2
    Пунта Мара
    Изумили са се тези по диванчетата. Дори и в дъждовното време, хората се снимаха пред арките. Кефеха се, за разлика от мрънкачите. Имам чувството, че някои хора вече нищо, не може да ги зарадва.
  • 4
    1
    Гробаря
    Ако беше нещо свързано с джендъри и педерастия всички щяха бурно да ръкопляскат и да се възхищават и да подражават.Тези соц.мрежи да изпезнат.Ненужни са.Хората стават кьопави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари