Зинедин Зидан: Най-лошият момент в кариерата ми бе изпадането с отбора на Кан

0
Да спечеля Световното първенство беше несравнима емоция. Това е най-хубавият спомен от спортната ми кариера, призна той
Да спечеля Световното първенство беше несравнима емоция. Това е най-хубавият спомен от спортната ми кариера, призна той Снимка: Ruben Albarran / Pressinphoto / Icon Sport

Да спечеля Световното първенство беше несравнима емоция. Това е най-хубавият спомен от спортната ми кариера, призна той

Зинедин Зидан в момента е без работа, но името му се свързва с нова завръщане в Реал Мадрид след напускането на Карло Анчелоти, което може да бъде трето за него. Френската легенда даде интервю в подкаста на бившата звезда от НБА Тони Паркър - The SKWEEK Show.

"Когато спрях да играя футбола, бях щастлив - нямах никаква депресия при оттеглянето. Нямаше повече лагери, нямаше как да бъда далеч от семейството. Никога не съм си мислил, че ще стана треньор, а днес това е моята страст. От работата ми харесва да бъда на терена с футболистите или в офиса да обсъждаме неща. Много по-малко обичам интервютата и да бъда под прожекторите, но и това е част от играта", казва Зизу, предава БТА.

"Двете неща са коренно различни. Футболистът, дори и част от отбор, играе, като мисли за себе си. Треньорът се занимава с група от 27 футболисти, организира работата, програмира тренировките, почивките. Миналото ми помага, играчите винаги са ме уважавали и заради това, което съм правил на терена", каза още френският специалист.

"Роналдо е най-силният футболист, с когото съм играл. Можеше да го пуснеш където и да е на терена и той правеше фантастични неща", каза Зидан за бразилския си колега.

"Да спечеля Световното първенство беше несравнима емоция. Това е най-хубавият спомен от спортната ми кариера", призна Зидан, който вкара два гола във финала срещу Бразилия на Роналдо през 1998 за 3:0.

Най-лошият момент в кариерата му обаче не е изгонването заради удара с глава по Марко Матераци на финала на Мондиал 2006, спечелен от италианците след изпълнение на дузпи.

"Най-лошият ми момент е изпадането с отбора на Кан", казва Зинедин Зидан за сезона 1991-92, когато отборът, в който е израснал изпада от елитната група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари