Зимнината поскъпва с 30-40%

0
Търговските вериги отнеха родните пазари на плодове и зеленчуци, каза браншовик
Търговските вериги отнеха родните пазари на плодове и зеленчуци, каза браншовик

Търговските вериги отнеха родните пазари на плодове и зеленчуци, каза браншовик

30-40% вероятно ще поскъпне зимнината тази година. Това се случва заради нанесените щети от климатичните фактори, заяви председателят на браншовата камара „Плодове и зеленчуциЦветан Цеков.

Според него втората причина е, че българското производство е изключително намаляло.

Производство ни на плодове и зеленчуци се редуцира за последните 30 години и едва 10-15% се реализира. Освен това има свиване на пазара за българската продукция, обясни Цеков.

Цеков обясни и че доста от работната ни ръка е отишла в Европа.

Това е една също много важна причина да не можем да си прибираме реколтите. Една част от това българските плодове и зеленчуци да ги няма по нашите магазини е това, че ни отнеха пазарите и то родните пазари, да не говорим за експортните. Това се случва заради навлизането на така наречените сдружение за модерна търговия. Това са големите търговски вериги, които започнаха да налагат продукти, които са от европейски държави, от трети страни. Постепенно бяхме изместени от едни наши традиционни пазари“, каза той пред „Тази събота и неделя“ по bTV.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари