Зимбабве съди убиеца на лъва Сесил

0
Зимбабве поиска от САЩ убиецът на известния лъв Сесил да им бъде предаден
Зимбабве поиска от САЩ убиецът на известния лъв Сесил да им бъде предаден

Зимбабве поиска от САЩ убиецът на известния лъв Сесил да им бъде предаден. "Настояваме компетентните органи да екстрадират Уолтър Палмър в Зимбабве, за да бъде даден под съд за престъплението си", заяви министърът на околната среда и водите на Опа Мучингури.

Преди два дни в Зимбабве започна процес срещу двамата зимбабвийци, които придружавали американския зъболекар в лова, по време на който Палмър убил лъва. Американецът платил 50 000 долара за лов в защитена територия. Придружителите му са обвинени в бракониерство. Инцидентът предизвика смут и възмущение в социалните мрежи в цял свят.

Палмър, който напусна Зимбабве, призна, че е застрелял животното, но настоя, че го е направил, защото му било позволено.

Сесил беше един от най-известните лъвове в Зимбабве. Той имаше тъмна грива и се пазеше с GPS система, закачена на специалния му нашийник. Асоциацията за защита на животните съобщи, че 55-годишният зъболекар първо ранил лъва с арбалет, след което го застрелял. Ако бъде признат за виновен, Палмър може да бъде осъден на 15 години затвор. В момента американецът е в неизвестност.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари