Зимата се завръща в България на 8-ми март

9
Очакват ни първо силни ветрове и застудяване около Деня на жената
Очакват ни първо силни ветрове и застудяване около Деня на жената

Очакват ни първо силни ветрове и застудяване около Деня на жената

Според последните данни на Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF) към днешна дата (2 март), през следващата седмица нашият полуостров ще бъде обхванат от нова серия от средиземноморски циклони, прогнозира Meteo Balkans.

Все още е твърде рано да се прогнозира с точност какви ще са валежите – дали ще са от дъжд или от сняг, тъй като това много зависи от траекторията на идващите циклони. През март месец често наблюдаваме и промени на времето в средносрочен план, но опитът ни подсказва, че тази динамика ще се запази, след като анализирахме ансамблите на повечето модели.

Преди лошото време на 8-и и 9-и март ни очаква и фьонова обстановка със силни ветрове по северните склонове на Стара планина. Обикновено през тези градиентни обстановки, времето е динамично и много ветровито.

Голямата промяна идва към края на Деня на жените. През нощта срещу четвъртък над западните райони ще започнат нови валежи от дъжд, свързани с преминаването на средиземноморски циклон. До сутринта над крайните югозападни райони ще паднат значителни количества. Следобед валежите ще обхванат и останалата част от страната.

Със застудяването по високите западни полета и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, ще се натрупа и тънка снежна покривка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари