Зимата се завърна в Румъния

0
Движението по пътищата на много места се осъществява при зимни условия
Движението по пътищата на много места се осъществява при зимни условия

Движението по пътищата на много места се осъществява при зимни условия

Зимата се завърна на много места в Румъния, съобщава тази сутрин телевизия Диджи 24. Две седмици преди Великден обилен сняг валя в окръзите Марамуреш, Сучава и Харгита в северната част на страната.

Движението по пътищата на много места се осъществява при зимни условия, а някои шофьори изпитаха затруднения, въпреки че автомобилите им са подходящо оборудвани. Местните пътни агенции изкараха снегопочистващите машини. Жители на Сакаръмб в окръг Хунедоара казват, че за няколко часа са преживели четири сезона. По пистите в курортите има 30-сантиметрова нова снежна покривка и сезонът ще може да продължи до Великден.

Румънските метеоролози предупредиха днес за очакван силен вятър в редица окръзи в източната и югозападната част на страната и по планините. Скоростта на вятъра се очаква да бъде над 70 км/ч с пориви, достигащи 100 км/ч. В южна и югоизточна Румъния се очакват обилни валежи, а в географските области Трансилвания и Молдова се очакват валежи от мокър сняг.

Времето ще се задържи студено, а температурите няма да превишават 16 градуса по Целзий. Затопляне и намаляване на валежите се очаква от сряда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари