Зимата се върна за Великден в Испания

0
Лошото време доведе до отмяна на масови прояви в Страстната седмица
Лошото време доведе до отмяна на масови прояви в Страстната седмица

Лошото време доведе до отмяна на масови прояви в Страстната седмица

Бурята Нелсън донесе сняг, дъжд и силни ветрове и предизвика наводнения и транспортни проблеми. Съобщено беше за четирима загинали при инциденти, свързани с лошото време.

Въпреки че вече отслабва, бурята Нелсън продължава да засяга почти цялата територия на Испания.

Сняг затрудни движението по над 30 шосета, някои от които - от основната пътна мрежа. В много крайбрежни райони, както на север - в Ла Коруня, Луго и Понтеведра, така и на юг - в Алмерия, Кадис и Гранада имаше предупреждения заради бурното море с вълни до 5 метра, съобщава БНР.

Астурия и Кастилия и Леон са автономните области, най-засегнати от снега. Временно не се допускаше движение на автомобили без вериги или зимни гуми. От метеорологичната агенция предупредиха за снежна покривка до пет сантиметра в райони над 1200 метра.

Наводнение имаше в Сан Николас дел Пуерто в провинция Севиля, където за 24 часа паднаха 157 литра дъжд на кв. м.

За днес и утре прогнозата е за продължаване на валежите и нов спад на температурите. Синоптиците допълват, че макар ветровете да губят интензивност, поривите ще останат силни.

Лошото време доведе до отмяна на масови прояви в Страстната седмица, както и на много резервации за пътувания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ааааааааа?
    Тъй ли? А къде остана „глобалното затопляне“, причинено от „въглеродния отпечатък“, разписано в измамната им „зелена сделка“? Ще се появи налято, когато се стопли времето ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари