Журналисти: Вярваме, че ще чуваме гласа на д-р Илиев в хора на ангелите

1
Послание към семейството на д-р Емил Илиев, който бе покосен от Covid-19
Послание към семейството на д-р Емил Илиев, който бе покосен от Covid-19 Снимка: Евгени Димитров, Булфото

Журналисти, години наред формиращи пресцентъра и отразяващи Международния джаз фестивал в Банско, споделиха пред сайта на СБЖ дълбоката си покруса от кончината на 15 ноември т. г. на създателя, организатора и вдъхновителя на фестивала - д-р Емил Илиев.

Той бе покосен от Covid-19. Ето посланието, което журналистите отправят до семейството на д-р Емил Илиев и което помолиха да бъде публикувано на сайта на СБЖ:

"Скъпо семейство,

Приемете дълбоки съболезнования в този миг на раздяла с д-р Емил Илиев – с Доктора, с Емо, с обичания от всички нас всеотдаен поклонник на джаза и деловия организатор, който с отдадеността си на това изкуство заплени журналистическата колегия, всички нас с идеята за Международния джаз фестивал в Банско.

Двадесет и три години участвахме в неговата мечта, която той с последователност, концепция, с безброй контакти и контактност, с изключителна енергичност и комбинативност, упоритост, амбициозност и максимализъм в идеите си, изграждаше и направи реалност! Умееше да увлича около себе си хората, макар да правеше всичко сам, затова и ние се чувствахме потопени в съкровения празник, който промени атмосферата на града. А идеята за Алея на музикантите пазим в сърцата си, за да се превърне в реалност.

Той даде сцена на българските джазмени и надежда Фестивалът да се нареди по значимост до световните образци – помним репликата му: Трябва да стане като Монтрьо!; покани световни знаменитости, които носеха ореола си на звезди, но топлотата на публиката стопи дистанцията и всяка година от 8 до 13 август те пееха и танцуваха насред площада, обгърнати от любовта на почитателите си.

За Банско Фестивалът беше стихията, която го завихряше във фойерверк от емоции, а внезапният дъжд се появяваше като знамение, че всичко ще върви по вода...

Вярваме, че ще чуваме гласа на д-р Илиев в хора на ангелите-пазители на големите мечти.

Вярваме, че душата, която е вдъхнал на Международния джаз фестивал, е безсмъртна като самото изкуство.

ПОКЛОН!"

Пресцентър и екип журналисти:

Августа Манолева, Галина Рулева, Радиана Карагьозова; Албена Безовска, Емил Георгиев, Златна Костова, Вилиана Семерджиева, Бояна Андреева, Людмила Панайотова, Николай Захариев, Николай Панайотов, Димитрина Кюркчиева, Райна Ванчева, Светослав Николов, Мария Митева, Виктор Викторов, Антоанета Титянова, Стефан Марков, Валери Бобенков, Евгени Димитров, Ваня Иванова, Ани Петрова, Кристиян Бояджиев, Цвета Герчева, Людмила Първанова, Борис Панкин, Анастасия Шонева, Жени Георгиева, Анастасия Манлихер, Веселина и Донко Филипови, Десислава Бернд, Лили Големинова, Ина Георгиева, Ивайло Кицов, Елиана Захариева, Зорка Милева, Сибила Лилова, Светослав Дерменджиев, Цветослава Бахариева, екипът на OFFNews, Мая Райкова, Мария Райчева, Даниел Димитров, Антоанета Ненкова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари