Журналистът Александър Недков получи статуетка от кмета на Русе

0

Кметът Пенчо Милков отличи със статуетка с облика на Паметника на свободата доайена на русенската журналистика Александър Недков

Вашите книги не просто документират спорта. Те са част от така ценната краеведска литература за Русе, защото няма други автори, които с такава любов и толкова подробно да описват историята на нашия русенски спорт“, каза кметът, информираха от пресцентъра на Община Русе.

Александър Недков е бивш председател на Съюза на българските журналисти. Той обсъди с кмета развитието на спорта в града, както и предстоящото Световно първенство по драконови лодки, чийто домакин през 2025 г. ще бъде Община Русе. Журналистът подари на общината подбрана колекция от свои книги, сред които „Водата го познава“ – документална книга за заслужилия треньор и майстор на спорта Николай Манев.

Александър Недков е работил над 40 години като журналист, 35 от които е репортер, отговорен редактор и заместник-главен редактор в РТВЦ – Русе.

През дългогодишното си сътрудничество с екипи за Канал 1, Ефир 2, сателитния канал „България“, впоследствие БНТ 2, е създал над 30 документални филма, част от които са в Златния фонд на БНТ.

Недков е автор и съавтор на редица документални книги на русенска тематика, както и летописни очерци на русенския спорт, а също редактор и рецензент на документални книги на русенските автори Кирил Димитров и Богдан Ганев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари