Журналист: Брендо е нетипичен представител на родния ъндърграунд

0
Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, той се разхожда къде ли не
Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, той се разхожда къде ли не Видео: NOVA

Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, той се разхожда къде ли не

През септември 2021 г. беше задържан в Украйна, а 8 месеца той се оказва в България. Казват, че се е намирал във Врачанско. Днес, 15 години по-късно Евелин Банев е престъпник за три държави. Има присъди за наркотрафик в Италия и Румъния и една за пране на пари от наркотрафик в България. И успява да избяга от правосъдието. Винаги. Докато 3 държави го търсят, Евелин Банев се озовава в Тлачене. Село с 351 жители между Враца и Бяла Слатина. Кметът на селото знаел кой е Брендо, но не знаел името му по лична карта. В кметството не разполагат и с възможност за проверка в такива информационни масиви. Разбрал кой е бил човека едва, когато го потърсили полицаите.

Брендо продължава да се издирва. Докато вероятно търси трюфели в някое друго китно селце на България.

Защо е толкова лесно да избягаш от правосъдието, но е толкова трудно да бъдеш хванат, пред NOVA говори журналистът от "24 часа", Кирил Борисов.

Случаят на Брендо е много интересен, много мистериозен и нетипичен за представителите на родния ъндърграунд, каза той, и изрази съмнение дали човекът в селото наистина е бил Брендо. По думите му Банев е никога не е бил никога не е бил типичен представител на ъндърграунда, на мъжете "с дебелите вратове, с анцузите, който се крие, ходи с 10 души охрана".

Нямаме много осъдени криминални босове в България от такова ниво и все пак той не лежи в затвора, посочи журналистът. По негови думи той винаги успява да се измъкне, вероятно заради комбинативността му, личните контакти в службите за сигурност. Журналистът е на мнение, че над Брендо няма политически чадър.

Борисов е на мнение, че Брендо влиза в България и излиза, според личните ангажименти, които има.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тоя е КМЕТ
    - Тоя кмет е пръднал,а и си е кмет,не е полицай !!! Други хора са за дърво,а не кмета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари