Животновъди: Заплашват ни с данъчни ревизии, ако протестираме!

0
Заплахите били отправени от чиновник в земеделското министерство
Заплахите били отправени от чиновник в земеделското министерство

„Оказват ни натиск да не протестираме, заплашват ни с данъчни ревизии! Ще се борим за правата си, утре в 11.00 часа започваме стачка на спирка „Джебел“, заявиха пред 24rodopi.com от стачния комитет на животновъдите.

Заплахите за данъчни ревизии били отправени от чиновник в земеделското министерство. От 5 дни пък спряло изкупуването на мляко от производителите, което също било наказателна мярка.

Животновъдите от региона ще протестират в района на спирка „Джебел“, на главния път Кърджали – Маказа, на 25 януари. Това е решението на събранието на фермерите от общините Джебел, Кирково и Момчилград. Те настояват за промени в Наредба №3 на Министерството на земеделието и храните за условията и реда на прилагане на схемите за директни плащания. Избран е стачен комитет от трима души – Митко Пъчев, представител на община Кирково, Валентин Славчев -  Момчилград, Сами Кьосе  - Джебел.

Недоволството на животновъдите е продиктувано от ниската изкупна цена на млякото.

Искаме гаранции за изкупуването на млякото, защото отделни  мандри са спрели  да изкупуват мляко от някои райони или търсят ограничени количества, тъй като складовете им са пълни  с млечни продукти, твърдят протестиращите. Според тях проблемът ще се реши, ако се приемат нови правила за субсидиране.

„Миналата година се даваха по 240 лева за крава и 40 лева за овца. Как стана така, че тази година за овца се дават 80 лева, а за крава – едва 120 лева“, недоволстват фермерите.

Стачният комитет е уведомил Община Момчилград и Полицейското управление за протеста.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари