Живко Мартинов се измъкна по терлици от Следствието

0
Адвокатът му се чуди защо би искал 4 тона суджук
Адвокатът му се чуди защо би искал 4 тона суджук Снимка: БГНЕС

Обвиняемият по случая "Суджукгейт" Живко Мартинов прекара почти целия ден в Националната следствена служба.

Бившият депутат от ГЕРБ ще бъде подведен под наказателна отговорност заради изнудване. Според събраните от разследващите доказателства той е изнудвал търговец на месни продукти да му даде 4 тона суджук, 30 килограма филе "Елена" и 30 килограма телешка пастърма. В скандала дори бе замесено и името на премиера Бойко БорисовЖивко Мартинов обяснявал, че въпросният суджук е именно за премиера, но разследващите са категорични, че нищо от тази пратка не е достигнало до него, пише Канал 3.

Днес, след няколко часа престой в следствието, Мартинов не направи коментар пред медиите и напусна сградата незабелязано.

"Делото е разделено на множество други дела. Обвинението прокуратурата ни го съобщи още преди 2-3 седмици", каза адвокат Христо Ботев, един от защитниците на Мартинов.

Според него няма житейска логика в твърдението на държавното обвинение, че Мартинов е поискал такова голямо количество суджук, вместо да поиска пари или друга облага.

"Това е една конструкция, която е невероятна, но явно това ни е нивото. С такива неща се занимаваме", смята той.

Адвокат Ботев бе категоричен, че твърденията на пострадалия за изнудване и заплаха не са доказани със свидетелски показания или по друг начин.

"Това ще е дело, от тези които аз най не обичам – дума на дума", коментира Ботев.

Ако бъде признат за виновен, Мартинов може да получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 5 до 15 години, както и глоба в размер от 5000 до 10 000 лева.

Освен по "Суджукгейт” Мартинов е давал обяснения при прокурор и по друга преписка, обясни адвокатът, но не разкри повече подробности.

Христо Ботев обяви, че е използвал идването си до следствието, за да се види и с други свои клиенти – семейство Баневи.

"За първи път ще се съглася със заместник-главния прокурор г-н Гешев, че тези спорове се водят в съдебната зала и ще си ги водим там", заяви той в отговор на изявлението на Гешев, че няма да коментира твърденията на Николай Банев, че е изрекъл лъжи в телевизионно интервю.

Относно оповестената от прокуратурата информация, че в килията на Николай Банев е намерен мобилен телефон, от който той се опитвал да организира създаването на евразийска партия, адвокат Ботев отговори шеговито:

"Доколкото някой може да „изпере” 1 млрд., защо пък да не учреди партия от килията".

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари