Жителите на столичен блок издирват крадец на растения

0
Неизвестно лице си крадяло по две-три храстчета на нощ
Неизвестно лице си крадяло по две-три храстчета на нощ Видео: bTV

Жителите на блок 145 в столичния квартал „Света троица” издирват крадец на растения.

Неизвестно лице е отмъкнало шест от засадените преди седем дни туи пред блока, а деянието му е запечатано от охранителна камера.

Засаждането на растенията е съфинансирано по програма „Зелена София” на Столичната община. Охранителната камера пък била монтирана тази пролет, тъй като жителите на блока не за пръв път се сблъскват с кражба на растения пред сградата. Има и поставени табели, че в района има видеонаблюдение.

Въпреки това неизвестно към момента лице, всяка нощ през последните три нощи идва и си краде по две-три храстчета. Към настоящия момент липсват общо около 12 растения”, оплакаха се в ефира на „Тази сутрин” управителят на блока Георги Тодоров, предава bTV.

„Искаме в това сиво ежедневие, като се прибираме от работа, да видим нещо красиво, нещо зелено. В същото време някакви хора като този човек не ни позволяват да се порадваме”, разказа жена от блока.

През изминалата нощ неизвестният мъж е дошъл към 1 ч. и отново към 4:30 ч., натоварил е растенията в колата и си тръгнал.

Жителите на блока отправиха апел към непознатия да върне откраднатото. Те са подали сигнал в полицията и чакат развитие по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари