Жители на Пловдив излязоха на протест в защита на жертвите на психично болни

4
Статистиката е плашеща
Статистиката е плашеща

Статистиката е плашеща

В Пловдив провеждат протест в защита на жертвите на психично болни хора. Събитието е организирано във Facebook.

"Плашеща е статистиката, която показва жертвите на хора с психическо разстройство в България. Случаите зачестяват с всеки изминал ден, а системата и държавата не правят нищо по въпроса, дори напротив. Защитават тези лица. Живеем в държава, в която ако си психично болен, няма институция и сила, която да те спре да извършваш убийство или системен тормоз", пишат организаторите.

"Сещате се за историята с психолога Иван Владимиров, който бе убит, след редица жалби подавани от него срещу психично болния му съсед? Е, сега ще ви запозная с още една история, която искаме да предотвратим да завърши по същия начин!

В продължение на две години Ясмин Кирилова получава заплахи, че тя и детето ѝ ще бъдат убити. Историята включва среднощни позвънявания, обиди и закани. Оказва се, че от около година държавата не може да направи нищо, защото става дума за психично заболяване. Тече разследване, от което още няма резултат. Въпросната жена тормози много други хора и заплашва децата им и създава некролози! Свидетели сме на много случая с убити хора от резултата на този закон за защита на психично болните хора, нека спрем до тук! Време е за промяна!", допълват инициаторите на протеста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ......
    Това може само в България да стане!!Психично болни уроди държат в ръцете си живота на толкова хора!!! Ами,то ще е до време!!! Ако държавата не вземе мерки,хората ще вземат!°
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари