Жители на плевенски села блокират пътища

1
Жители на плевенски села излязоха на протест срещу тол системата
Жители на плевенски села излязоха на протест срещу тол системата

Те се опасяват, че ще ги глобяват за липса на винетки в населените места

Жители на плевенски села излязоха на протест срещу тол системата. Те са недоволни от разположението на камерите, засичащи автомобилите в населените места и смятат, че ще бъдат снимани и глобявани без да излизат от селата си, предава NOVA.

Те се заканиха да блокират важни пътища - Плевен - Русе, край с. Гривица и Плевен - Ловеч, край Брестовец.

„Жителите на 8 населени места не желаят да има винетка до тях. Искаме яснота. Хората се информират по социалните мрежи и по камерите, които са сложени точно на табелата за Брестовец. Те смятат, че устройствата снимат за винетка и ще получат актове. Лошото е, че камерата е сложена точно на табелата, а хората, които искат да стигнат до имотите си, трябва задължително да минат под нея”, обясни Радослав Иванов, председател на Сдружението на българските общини.

Представителят на  БГ тол Даниел Йорданов потвърди, че има камера, разположена в рамка над село Брестовец. „Тя е разположена в населено място, поради което снимките, които се генерират от нея, няма да бъдат използвани за издаване на електронни фишове”, успокои той и допълни, че хората, които пътуват по отсечката трябва да имат електронна винетка.

Областният управител на Плевен Мирослав Петров обясни, че към този момент няма  постъпки за изключване на пътя от републиканската мрежа. „Това става с решение на общинския съвет”, уточни Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари