Жители на Голям Дервент: Турците помагат на бежанците!

0
Слагат стълба на оградата и мигрантите минават, но нашите гранични полицаи си  вършат работата, сподели жител на селото
Слагат стълба на оградата и мигрантите минават, но нашите гранични полицаи си вършат работата, сподели жител на селото Видео: БНР

Слагат стълба на оградата и мигрантите минават, но нашите гранични полицаи си  вършат работата, сподели жител на селото

Хората от село Голям Дервент са изплашени след снощната стрелба на граничната бразда, където от куршум покоси млад български полицай.

"Сега, за пръв се случват такива неща при нас. Иначе емигранти имаме, минават редовно, но досега не е имало такава престрелка", сподели пред БГНЕС жена от пограничното с Турция село.

"С групи минават – 12, 18, 20 и 25 човека, те така бягат. Сутрин, обед, вечер… Граничните си гледат работата, хората, ако не са те, смятай, тук ще е чудо… Виждали сме турците как им помагат, слагат стълби, качват се и минават, обаче нашите гранични си гледат работят", допълни я неин съселянин.

"Много ясно, че вече ще се страхуваме, няма да можем да спим, затова и пускам кучетата… Аз не се и заключвам, вратите ми са отворени и всеки един може да влезе", коментира още жената.

Припомняме ви, че снощи, около 20:35 часа, в района на 242-ра пирамида около село Голям Дервент, граничен наряд в състав - сержант Петър Бъчваров и служител на Министерството на отбраната се натъкват на срез на оградата.

Слизайки от служебното МПС полицаят насочва фенера към въпросния срез, последвал е веднага изстрел от съседната територия на Турция, с който служителят на МВР е убит, разкри днес главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Групата, която е произвела изстрелите, се е оттеглила към вътрешността на южната ни съседка.

Осъществен е контакт с турските власти, предприети са действия по установяване на извършителите, за да бъдат изправени пред закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари