Жертвите в Сеул нараснаха на 120

0
Ранените при блъсканицата са десетки
Ранените при блъсканицата са десетки Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ранените при блъсканицата са десетки

Най-малко 120 души загинаха, а 100 бяха ранени, след като са бяха стъпкани при блъсканица, възникнала под напора на многобройно множество, събрало се да празнува Хелоуин в центъра на столицата Сеул, съобщиха южнокорейските власти, цитирани от агенциите и БТА.

Чуе Сон-бом, началник на пожарната в сеулския район "Йонсан", каза, че броят на жертвите може да нарасне и че неуточнен брой от пострадалите са в критично състояние след трагедията, разиграла се в резултат на блъсканица тази вечер в пешеходната зона на Сеул "Итеуон".

По думите на Чуе 74 от загиналите са били транспортирани към лечебни заведения, а телата на останалите 46, които бяха останали да лежат по улиците, ще бъдат превозени в близка сграда, за да бъдат разпознати там.

Властите предполагат, че до трагедията се е стигнало, след като множеството започнало да напира да премине през тясна уличка в района на хотел "Хамилтън", едно от най-популярните купонджийски места в Сеул.

За справяне със ситуацията и оказване на помощ бяха задействани над 800 души, включително екипи на бърза помощ и полицаи.

В отделно съобщение пожарната заяви, че все още се установява точният брой на хората, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

По-рано местни медии съобщиха, че до блъсканицата се стигнало, след като голям брой хора се втурнали към един от баровете в "Итеуон", след като чули, че в него е дошла неназована знаменитост.

На местопроизшествието пристигнаха десетки линейки и коли на полицията. На инцидента реагираха и президентът Юн Сук-йол и премиерът Хан Дук-су, които призоваха медиците да окажат необходимата помощ, посочват агенциите.

По данни на агенция Йонхап кметът на Сеул У Се-хун е решил да отмени посещение в Европа заради случилото се.

Според местни медии около 100 000 души са се били стекли по улиците на "Итеуон" за празненствата за Хелоуин, които тази година са били най-големите от началото на пандемията от КОВИД-19 в резултат на облекчаването на противоепидемичните мерки през последните месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    плюс-минус
    Горките хора! Но вече години наред си задавам въпрос: защо ние, българите, празнуваме този чужд за нас празник. И въвличаме нашите деца в него. В две големи немски вериги се продават маски и храни със страшни образи на тях. Те, другите, празнуват ли нашите празници, които ние насила забравяме?
  • -3
    2
    гасгфас
    5G жертвоприношение за сатанинския
  • 1
    1
    русенец
    Вече са над 180.:( Ако една овца пресече же пе линията, то всички овце тръгват след нея дори и влакът вече да гази стадото. С човешката тълпа е същото.:( Жалко за погубените животи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари