Тялото на загиналия мъж все още е под мотрисите

1

Мъж е загинал, а други шестима са пострадали при сблъсък на три трамвая.

Загиналият е пешеходец, като и към момента тялото му е под трамвая, предаде репортер на БГНЕС.

Инж. Иво Иванов, зам.-директор на Столичният електротранспорт, обясни, че мъжът най-вероятно е слязъл от един от трамваите, след което е предприел неправилното преминаване.

Сблъсъкът е станал след като трамвай по линия 20 се удря в предния в колоната от трамваи, от сблъсъка той удря и предния трамвай. Вследствие на удара има счупен пантограф, а един от трамваите е и с огънати ламарини.

Мъжът е пресичал линиите между първия и втория трамвай в колоната. Не е видял, че последният трамвай лети със страшна скорост, и е смазан между мотрисите.

Инж. Иво Иванов подчерта, че ватманката, която е пострадала при сблъсъка, има 31 години трудов стаж и е изключително опитна. Той уточни още, че тя е почивала на 18 и 19 януари, и че все още не се знае какво е довело до удара в предните мотриси.

Всичко е започнало от повреден трамвай, който е успял да се отмести на собствен ход. Двата трамвая след него са спрели, за да го изчакат да потегли.

Причинител за тежкия инцидент, завършил със смъртен случай, е водачът на трамвай номер 20 – последният дошъл в колоната.

Според говорителя на Спешна Помощ – Катя Сунгарска ранени хора от трамвая са настанени в ИСУЛ и “Св. Анна”. Последният ранен е закаран към болница с кола на пожарната.

Междувременно от болница “Св. Анна” съобщиха, че двама от пострадалите от верижна катастрофа в столичния квартал “Дружба” са приети в спешното отделение на УМБАЛ “Св. Анна” – София АД.

Сред тях е ватманът на едната мотриса – жена с порезна рана на главата, без опасност за живота. Другият пострадал е мъж с гръдна травма, без опасност за живота.

Към момента текат процесуални дейности, разследването продължава.

Инцидентът е станал на бул. „Искърско шосе“ след спирката на трамвай 20 в ж.к. „Дружба“.

Заради инцидента временно е променен маршрутът на трамваите по линия 20 и 23, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Трамваите от линия 23 ще се движат от „Гео Милев“ до станция Изток, а трамваите от линия 20 се движат от Пета метростанция на ул. „Пиротска“ до „Гео Милев“. В участъка от гара Искър до „Гео Милев“ са пуснати автобуси.

Очаквайте подробности!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари