Жертвите на земетресението в Афганистан достигнаха 1000 души

0
Хората копаят гробове след гробове, заяви ръководителят на отдела за информация и култура на провинция Пактика Мохамад Амин Хузайфа
Хората копаят гробове след гробове, заяви ръководителят на отдела за информация и култура на провинция Пактика Мохамад Амин Хузайфа Снимка: АП

Най-малко 1000 души са загинали при мощното земетресение, разтърсило тази нощ югоизточната част на Афганистан

Това предадоха световните агенции, като се позоваха на високопоставен представител на една от засегнатите от труса афганистански провинции - Пактика.

"Жертвите само в Пактика са около 1000 и тази цифра може да нарасне. Хората копаят гробове след гробове", заяви ръководителят на отдела за информация и култура на провинция Пактика Мохамад Амин Хузайфа. Той каза, че ранените са около 1500 души, и то само в Пактика, предава БТА.

Земетресението представлява огромно предизвикателство за талибанските управници на Афганистан. Спасителни екипи бяха пратени в засегнатите от труса райони. Но реакцията на властите ще бъде усложнена заради това, че много международни хуманитарни агенции напуснаха Афганистан, след като талибаните поеха властта миналото лято.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари