Жените от МВР - Русе се отличиха като най-добри в стрелбата с пистолет

2

Резултати от Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР - Русе

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе днес в Русе.

Спортното събитие стартира с официално откриване, на което присъства директорът на ОДМВР – Русе ст.комисар Мирослав Дамянов.

Участваха 12 отбора, състоящи се от служители на МВР от различни структурни звена на ведомството, от регионите Русе, Разград и Силистра. Проведен бе подробен инструктаж и жребий за поредността за явяване на отборите, след което и самата спортна програма.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение.

Зоналното състезание в Русе се реализира в изпълнение на утвърдения спортен календар за 2022 г. на Спортна асоциация – МВР и на основание „Вътрешни правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност на служителите от МВР.

КЛАСИРАНЕ:

Жени – индивидуално

Първо място – Людмила Пенева / ОДМВР – Русе

Второ място – Венета Сорева / ОДМВР - Русе

Трето място – Кристина Коева / ОДМВР - Разград

Мъже – индивидуално

Първо място – Красимир Янев / ОДМВР – Силистра

Второ място – Даниел Костадинов / ОДМВР – Силистра

Трето място – Мартин Стойчев / ОДМВР - Русе

В отборното класиране при мъжете призът взе отбор на ОДМВР – Силистра в състав – Красимир Янев, Стоян Савов, а при жените отбор на ОДМВР – Русе в състав Людмила Пенева, Венета Сорева.

Наградите на победителите, купи, медали и грамоти, връчи старши комисар Мирослав Дамянов, директор на ОДМВР - Русе.

********* ********* ********* ********* *********

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка.

Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар на МВР за 2021 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари