Жени Живкова: Жан Виденов, Ахмед Доган, Волен Сидеров - всички идваха при дядо

0
Тодор Живков критикуваше БСП. Там винаги е имало течения
Тодор Живков критикуваше БСП. Там винаги е имало течения

Тодор Живков критикуваше БСП. Там винаги е имало течения.

"Предлагали са ми да подкрепям едно или друго, но съм отказвала. Жан Виденов дойде при дядо, когато вече не беше премиер. Живков му каза, че е трябвало да го направи докато е бил във властта. Всички идваха при него - Виденов, Доган, Волен Сидеров...", разказа внучката на Тодор Живков Жени в интервю за Нова тв. Тя си спомни как са ходили на свиждане при Тодор Живков докато е под домашен арест след 11 ноември. Тогава са пускали при него само внучката му и синът Владимир.

"Един ден заедно с дядо гледахме как разстрелват Чаушеску по телевизията. Можете да си представите какво сме си мислили тогава...", казва Жени днес и разказа за обиските в домовете на всички роднини на бившия Първи в държавата.

Жени Живкова беше депутат два мандата от гражданската квота на БСП, но не е била член на партията. Днес казва, че политиката изхабява и натоварва.

Преди време Жени спряла книга на бивша секретарка на Тато. В нея имало 8 стихотворения на майка й Людмила Живкова. Оказало се, че авторката ги откраднала и няма авторски права върху тях.

"Най-големият мит за майка ми е, че се е самоубила", казва Жени Живкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари