Жена във Франция почина, след като бе блъсната от електрически скутер

2
Полицията издирва две други жени, които са я блъснали и не спрели след инцидента
Полицията издирва две други жени, които са я блъснали и не спрели след инцидента

Френската полиция издирва две жени след смъртта на друга жена, която е била блъсната от електрически скутер в Париж.

31-годишната жертва, италианска гражданка индентифицирана единствено като Мириам, се разхождала край река Сена в ранните часове на деня в понеделник, когато била блъсната от електрически скутер.

Двете жени се движели с висока скорост и не спрели след инцидента.

От местната прокуратура са започнали разследване на убийство с утежняващи вината обстоятелства, защото извършителите не са оказали помощ, информира BBC, цитирана от Profit.bg.

Жената, която се разхождала със свой приятел, ударила главата си в земята и получила сърдечен арест. Служители на полицията успели да ѝ окажат помощ и да възобновят сърдечната дейност след 30 минути.

Тя била откарана в болница в безсъзнание, където останала в кома до смъртта си в сряда. Жената работела като сервитьорка в малък италиански ресторант във френската столица.

Инцидентът се е случил около 01:00 часа през нощта. От полицията призоваха, ако има свидетели да дадат показания и същевременно преглежат записите от камерите в района.

Този инцидент възобнови споровете около електрическите скутери в Париж, където има опасения относно здравето на пешеходците.

Те могат да развиват скорости от над 50 км/ч, а популярността им нараства заради ниското им въздействие върху околната среда.

През 2019 г. френското правителство въведе правила след стотици инциденти и няколко смъртни случая. Използващите електрически скутери трябва да са поне на 12 години и нямат право да се движат по тротоарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари