Жена ми е ангел!

0
Трагичната Коледа за едно българско семейство в Монреал
Трагичната Коледа за едно българско семейство в Монреал

Коледните празници се оказват не светъл празник за едно българско семейство в Монреал, а в трагичен ден.

Семейството трябвало да посрещне нови попълнения в дома си - чакали близначки, споделя DNES.bg

Фани Влахова, която е била приета в Кралската болница "Виктория" за пет седмици заради високорискова бременност починала на 29 декември, след като родила дъщерите си Стефани и Елизабет в 36-тата седмица с планирано секцио.

"Бях до нея и акушерката каза: "Поздравления, имате две деца", спомня си съпругът на Фани – Лъчо. Веднага след това обаче съпругата му промълвила, че не се чувства добре.

"Така започна всичко", споделя Ангелов пред канадския "Global News".

Бързо го изкарали от стаята, а лекари започнали да спасяват 43-годишната жена. Минути по-късно един от лекарите отишъл при Лъчо и му обяснил, че според тях Фани страда от амниотична емболия - рядко състояние, при което част от околоплодната течност попада в кръвта на майката.

Така денят, който би трябвало да бъде запомнен като един от най-щастливите в живота на Лъчо, става една малка семейна трагедия. Той почва да се обвинява за всичко, което не е направил за жена си.

"Имаше два или три дни, в които дори не можех да мисля за близначките. Отивах в болницата механично, но всичко беше заради жена ми!"

Едноседмичните близначки, които са все още в неонатологията на болницата, са добре, но все още не могат да бъдат изписани, защото тежат под 2 кг всяка.

Лъчо, който е имигрирал в Канада от България преди 17 години, не обвинява екипа на болницата и казва, че те са направили най-доброто, на което са способни.

"Смъртта й се разследва от съдебен лекар", потвърди и Женевиев Гилбо, говорител на следствието.

Лъчо пък иска да знае какво се е случило, за да може да преживее смъртта на Фани: "Жена ми е ангел. Не мога да живея с това, без да знам причината за смъртта й".

Приятелите на Лъчо и Фани са направили кампания, която вече е надминала целта си от $500 - всъщност са събрани 5000 долара в последните 4 дни.

Приятели на Фани, която е работила като учителка, страдат от загубата й. Тя е била отдадена на работата си, усмихната и винаги подкрепяща останалите.

А Лъчо сега се стреми да се върне на работа, за да може да се грижи за 11-годишният си син и новородените си дъщери.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари