Измамници поискаха 55 000 лева от жена в Борово, за да не я убият

3
Банкоматите в района обаче били полупразни и това я спасило от крупна измама
Банкоматите в района обаче били полупразни и това я спасило от крупна измама Снимка: Dunavmost

На 31.10.2020г. около обед на стационарен телефон на самотно живееща 83 годишна жена от гр. Борово, се обадил мъжки глас, който се представил за началник на полицията в гр. Борово.

Същият  заявил, че полицията е разкрила група от телефонни измамници, в които открили записан нейният телефонен номер.  Започнал да я разпитва с какви пари разполага в себе си и има ли банкови сметки.

По-късно по телефонът се обадил непознат мъжки глас, който започнал да я обижда и заплашва. Поискал и 55 000 лв., за да не убие нея и нейни близки.

През цялото време по мобилния телефон с жената поддържал връзка "началникът на полицията"  който я успокоил, че полицията я пазела, но тя трябва да отиде да изтегли сумата от 7500 лв. от банкомата на ДСК в гр. Борово.

От банкомата на банка ДСК и разположения в съседство банкомат на кооперативна банка, тя успяла да изтегли само 1200 лв., след което парите в банкоматите свършили.  Жената съобщила това на "началникът на полицията", при което той й казал да се прибира за момента в дома си.

На връщане към дома и, до нея спрял полицейски патрулен автомобил. Тя разказала на служителите какво се е случило. Тогава разбрала, че е станала жертва на опит за измама.

По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари