Жега в последния работен ден от седмицата

0
Максималните температури ще бъдат предимно между 31° и 36°
Максималните температури ще бъдат предимно между 31° и 36°

Максималните температури ще бъдат предимно между 31° и 36°

Преди обяд ще бъде слънчево. Следобед на места в Западна и Централна България ще се развива купеста облачност, но само в отделни планински райони ще превали краткотрайно.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Горещо време с максимални температури предимно между 31° и 36°, в София - около 31°, показват данните от НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево с максимални температури между 25° и 28°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 23 - 24°.

В планините ще е предимно слънчево и топло. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

Още преди обяд в събота над западните райони, по-късно през деня и през нощта срещу неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, локално интензивни, с гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до умерен, с него ще прониква по-хладен въздух и температурите в Западна България ще започнат да се понижават. На изток, където вятърът от юг-югоизток ще се усили, ще са все още високи.

В неделя над много райони, с изключение на северозападните, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има валежи, гръмотевични бури, остава и с висока вероятност за градушки и локални интензивни явления. Температурите и в източните райони ще се понижат.

В началото на следващата седмица все още ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици, но на по-малко места и по-слаби. Ще има и много слънчеви часове, а от вторник и температурите ще започнат да се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари