Жечо Станков: От ПП са поели ангажимент за затваряне на над 40% от ТЕЦ-овете ни

0
По думите на депутата от ГЕРБ това означава съкращаване на над 80% от работниците или повече от 10 000 души
По думите на депутата от ГЕРБ това означава съкращаване на над 80% от работниците или повече от 10 000 души Снимка: БТА

По думите на депутата от ГЕРБ това означава съкращаване на над 80% от работниците или повече от 10 000 души

Тук съм, за да оборим две лъжи, които бяха изречени от Кирил Петков. Първата голяма лъжа е, че правителството на „Борисов 3” е поемало ангажимент за 40% намаляване на емисиите (парникови газове – б.р.). Единствената държавачленка, която гласува „въздържал се”, беше България и това може да бъде проверено. Втората голяма лъжа е, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент термични централи да бъдат затваряни. Не само че ще бъдат затваряни, но и процентът, който ще бъда затворен, е повече от 40%”. Това каза Жечо Станков – депутат от ГЕРБ и бивш зам.-министър на енергетиката, цитиран от NOVA.

В сградата на парламента бившият енергиен министър Теменужка Петкова и бившият образователен министър Красимир Вълчев разискваха енергийното бъдеще на България и обещанията на правителството на промяната в тази сфера.

Станков разясни, че в Плана за възстановяване и устойчивост е записано България до 2026 г. да съкрати с 40% емисиите. „Тук услужливо Кирил Петков и Асен Василев са избрали базисната година, върху която да се стъпи, да е 2019 г. Тя е най-слабата година на производство на въглища. Като направите една проста сметка, излиза, че 83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени”, каза Станков.

По думите му това означава съкращаване на над 80% от работниците или повече от 10 000 души.

Асен Василев и Кирил Петков с едната ръка разписваха със синдикатите, с другата – поемаха отговорност да бъдат затворени 83% от българските мощности в Маришикия басейн”, обясни бившият зам.-енергиен министър.

Според Петкова правителството, в което тя участваше, е било изцяло готово с Плана за възстановяване и устойчивост.

Тази лъжа ще излезе много скъпо на България и на българското общество. До 2026 г. трябва да бъдат затворени въглищните ни централи – ние сме категорично несъгласни, отстоявали сме България да премине през прехода на нисковъглеродна икономика, без това да не бъде с цената на работните места на хиляди хора”, каза Петкова.

„Тази лъжа ще струва скъпо на българското общество. Това, което са предложили, не защитава интересите на страната и на второ място - просто е невъзможно”, допълни Теменужка Петкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Grammar Nazi до 2:
    Съгласен, несъгласен – сложил съм ти *апостроф*! https://bg.wikipedia.org/wiki/Апостроф За повече информация как, къде и защо се използва, се обади на преподавателката си по БЕЛ от 8-мо отделение!
  • 4
    3
    Бай Чеп
    То си е ясно - ще останат да работят само централите на американските господари и държавата ще им плаща зелените данъци и такси! Всичко останало под ножа - тока 2 лева за киловат!
  • -1
    2
    Не съм съгласен
    с написаното от теб ! Не се пише педераси , а ПЕДЕРАСТИ !
  • 8
    1
    А бе...
    Има ли значение ГЕРБ, ПП, ДБ, НДСВ, ДПС или БСП ?Все мръсни, долни педерас'и!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари