Жандармеристи и барети тръгват на училище за парашутизъм

0
МВР ще плати 70 000 лева за наем на самолет
МВР ще плати 70 000 лева за наем на самолет

МВР ще плати 70 000 лева за наем на самолет

Служителите на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" тръгват на училище за парашутизъм. Това става ясно от обществена поръчка на Министерството на вътрешните работи за наемане на самолет, чиято прогнозната стойност е 70 000 лв. без ДДС, пише СЕГА.

От описанието се разбира ясно, че ще се изпълнят общо 1340 скока. От тях 440 ще се извършат от 1100 метра, 250 - от 1500 метра, 400 - от 2000 метра и 250 - от 3000 метра. Целта на предвидените парашутни скокове е осигуряване парашутно-десантна подготовка за жандармерията и баретите.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е две години. Самолетът ще излита от лицензирана летателна площадка с прилежащото към нея въздушно пространство.

Освен това МВР е заделило допълнително 125 000 лв. без ДДС за покупка на 29 модерни дрона с таблет и аксесоари към тях, както и за обучение на служителите за работа с тях. От техническите спецификации става ясно, че безпилотните летателни апарати трябва да имат полетно време не по-малко от 30 мин, а обхватът на управлението и видеопредаването им трябва да бъде поне 3,5 км. Видеото, което ще снимат дроновете, трябва да бъде с резолюция 4К Ultra HD.

През обучение за работа с новите дронове ще преминат общо 116 души. Апаратите ще се ползват от СДВР, ГД "Национална полиция", както и от повечето областни дирекции на МВР в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари