Жълт код за силен вятър в Русе на 2 април

0
Очаква се студен фронт, който ще смъкне максималните температури до 24 градуса
Очаква се студен фронт, който ще смъкне максималните температури до 24 градуса Снимка: НИМХ

Очаква се студен фронт, който ще смъкне максималните температури до 24 градуса

Жълт код е обявен за утре, 2 април. Предупреждението е в сила в 18 области заради очакван силен вятър. Метереологичното явление няма да подмине и Русе. Това показва справка в сайта на НИМХ.

През нощта над страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб, на места в Източна България и по северните склонове на планините умерен до силен южен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат в много широки граници, от 6-7° отделни котловини до 19° на места в Западния Предбалкан, в Русе - около 17°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Северна България до силен и с него ще започне да се изчиства атмосферата от сахарския прах. В Югоизточна България все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° на места в западните райони до 28°-29° в Югоизточна България, в Русе - около 24°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари