Жълт код за Русе

16
Предупреждението е за дъжд, гръмотевични бури и висока вероятност за градушки
Предупреждението е за дъжд, гръмотевични бури и висока вероятност за градушки Снимка: НИМХ

Предупреждението е за дъжд, гръмотевични бури и висока вероятност за градушки

Горещо ще се задържи в по-голямата част от страната и днес, с максимални температури между 30° и 37°, в София – около 29°, но за разлика от Източна България, в останалата част от страната се очакват валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, предава БНТ.

Предупреждение за значителни количества и условия за локални градушки е обявено в повечето райони от западната половина от страната. През нощта явленията временно ще затихнат, но на отделни места в Централна и Западна България все още ще има валежи от дъжд и гръмотевици.

Утре ще бъде облачно, в много райони, с интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури и висока вероятност за градушки. Код жълто за значителни количества е в сила в областите Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и област София.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи почти без валеж, ще е умерен от североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°, по-високи в Горнотракийската низина, в София - около 26°.

По Черноморието ще е слънчево и топло, с повече облаци в следобедните часове, като привечер е възможно и да превали и прегърми. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевици. Вятърът там ще е до умерен от северозапад.

През нощта срещу понеделник и в понеделник валежи и гръмотевични бури ще има в Централна и Източна България и на места там се очакват значителни количества. Температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°. През следващите дни ще бъде предимно слънчево, а градусите ще тръгнат нагоре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари