Жълт код за 12 области за утре

0
Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра са в зоната със силен вятър
Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра са в зоната със силен вятър Снимка: БГНЕС / Архив

Утре облачността ще се увеличава и главно над Южна и Източна България ще е по-често значителна

През нощта облачността ще е разкъсана, над повечето райони - незначителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната - умерен северен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са между минус 4°С и 1°С, в София - около минус 3°С, информира БТА. 

Областите с жълт код са:

Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Там ще духа силен север-североизточен вятър с пориви до 22-24 m/s.

Утре облачността ще се увеличава и главно над Южна и Източна България ще е по-често значителна. На места в Горнотракийската равнина и в планинските райони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната - силен. Максималните температури ще са между 9°С и 14°С, в София - около 9°С. Атмосферното налягане остава значително по-високо от средното за март и слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°С-8°С. Температурата на морската вода е около 5°С. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части - бурен североизточен вятър. Остава студено с максимална температура на 1200 метра около минус 3°С, на 2000 метра - около минус 6°С.

В сряда облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Вятърът ще остане от север-североизток, в западната половина от страната ще бъде слаб, на изток - умерен. Минималните температури ще са между минус 3°С и 2°С, дневните - предимно между 8°С и 13°С.

В четвъртък вятърът ще е със западна компонента, слаб до умерен. Ще бъде предимно слънчево. Минималните температури все още ще са без особена промяна, а дневните ще достигнат 15°С-20°С.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари