Жълт код в Русе

1
Жълт код е обявен в 11 области заради интензивни валежи
Жълт код е обявен в 11 области заради интензивни валежи

Облачно, дъждовно и студено ще е времето днес. Ще вали и гърми в планините и на много места, предимно в източната част от страната. 

Жълт код е обявен в 11 области заради интензивни валежи.

Това са Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Варненска, Добричка, Старозагорска и Сливенска. В тези области ще вали до 35 л/кв., на от делни места и повече. За останалата част от страната кодът е зелен.

Понижението на температурите продължава, максималните днес ще са между 15 и 25 градуса. Ще духа умерен, в западната част на Дунавската равнина временно силен северозападен вятър. 

Над планините ще е облачно и дъждовно. На места ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, по билата и върховете - до силен северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат още и максималната на височина 1200 м ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 8 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд, в южните райони - с гръмотевици. Максималните температури ще са от 19 градуса на север, до 22 градуса на юг. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари