Земеделци обявиха протестна готовност

1
Недоволните стопани поискаха среща с премиера
Недоволните стопани поискаха среща с премиера

Недоволните стопани поискаха среща с премиера

Няколко различни сектора в земеделието обявиха протестна готовност, обвиниха земеделския министър в отказ от комуникация и поискаха среща с премиера.

Първи за протест заговориха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, предава БНР. Заради крайно тежкото положение в сектор "Животновъдство", от Асоциацията настояват за незабавно изплащане на цялата сума от 213 млн. лв. по помощта за Украйна.

Недоволните сезират Българска аграрна камара за задълбочаващите се проблеми и тоталното – според тях неглижиране на сектор "Животновъдство" от страна на ръководството на аграрното министерство. Животновъдите обявяват протестна готовност в цялата страна.

В готовност за протест са и от браншовата камара "Плодове и зеленчуци" като аргументират решението си с цялостната политика, която води земеделското ведомство спрямо тях. Националната асоциация на картофопроизводителите дори заговори за обявяване на гражданско неподчинение и провеждане на активни стачни действия през следващата седмица. Това обяви във Фейсбук профила си председателят на асоциацията Тодор Джиков, който беше заместник земеделски министър в служебния кабинет.

В специална декларация Националната асоциация на зърнопроизводителите пък настоява отговорните институции да вземат мерки срещу кризата, в която се е озовал сектор „Земеделие“ и предупреждават за финансовия колапс пред който са изправени производителите.

Асоциацията настоява за спешна среща с министър-председателя Николай Денков, с министрите на земеделието и на финансите, както и за изслушване пред парламентарната комисия по земеделие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Земесобственик
    Пълни некадърници са арендаторите. Без помоши и субсидии са голи охлюфи. Не могат да произведат нищо с печалба, и плачат за суха пара.
  • 3
    1
    Дгд
    Кур за земеделците
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари